شیوع جهانی بیماری سرخک؛ افزایش شدید موارد ابتلا در آمریکا و اروپا
کاهش سطح واکسیناسیون پس از همهگیری کرونا باعث افزایش بیسابقه موارد سرخک در آمریکا و اروپا شده است.
شیوع بیماری سرخک در ایالتهای مختلف آمریکا همچنان درحال گسترش است. در سال ۲۰۲۵، بیش از ۲۵۰ مورد ابتلا به این بیماری گزارش شده که ۲ مورد به مرگ انجامیده است. سال ۲۰۲۴ موارد ابتلا به سرخک در اروپا دوبرابر شد و به بالاترین سطح در ۲۵ سال اخیر رسید.
طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC)، مؤثرترین راه مقابله با سرخک تزریق واکسن MMR (سرخک، اوریون و سرخجه) است. دریافت ۲ دوز این واکسن میتواند تا ۹۷ درصد از ابتلا به سرخک جلوگیری کند.
شیوع سرخک در آمریکا و افزایش موارد ابتلا
ایالت تگزاس با ۲۲۳ مورد ابتلا بیشترین تعداد مبتلایان را داشته؛ از این تعداد ۸۰ نفر واکسینه نشدهاند، ۱۳۸ نفر وضعیت واکسیناسیون نامشخص دارند و فقط ۵ نفر حداقل یک دوز واکسن دریافت کردهاند. علاوهبر تگزاس، مواردی از سرخک در کالیفرنیا، اوکلاهما، پنسیلوانیا، نیویورک و چندین ایالت دیگر گزارش شده است.
در اروپا نیز وضعیت مشابهی دیده میشود. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) و یونیسف، سال ۲۰۲۴ موارد ابتلا به سرخک دوبرابر شد و به بالاترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسید.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، ۱۲۷ هزار و۳۵۰ مورد سرخک در ۵۳ کشور اروپایی و آسیای مرکزی ثبت شده است. از این تعداد، بیش از ۴۰ درصد مبتلایان کودکان زیر ۵ سال بودهاند.
بیشترین موارد ابتلا در رومانی (۳۰ هزار و۶۹۲ مورد) و قزاقستان (۲۸ هزار و ۱۴۷ مورد) گزارش شده است. این افزایش شدید ابتلا بهدلیل کاهش سطح واکسیناسیون پس از دوران همهگیری کروناست. در برخی کشورها، مانند بوسنی و هرزگوین، مونتهنگرو، مقدونیه شمالی و رومانی، میزان دریافت دوز اول واکسن کمتر از ۸۰ درصد بوده که فاصله زیادی با نرخ ۹۵ درصد موردنیاز برای جلوگیری از شیوع بیماری دارد.
شیوع سرخک در اروپا؛ کاهش واکسیناسیون و گسترش بیماری
یکی از عوامل اصلی افزایش شیوع سرخک در آمریکا و اروپا افزایش تردید به واکسیناسیون است. «رابرت اف کندی جونیور»، وزیر بهداشت آمریکا، در مصاحبهای ادعاهای نادرستی درباره واکسن سرخک مطرح کرده و گفته بود این واکسن بیماریهایی مشابه سرخک را به وجود میآورد. درحالیکه مطالعات علمی اثرات جانبی واکسن را بسیار خفیفتر از خود بیماری میدانند. یونیسف نیز اعلام کرده در دوران کرونا، اطلاعات نادرست درباره واکسنها منتشرشده و تردید والدین برای واکسینهکردن کودکان را بیشتر کرده است.

سازمان جهانی بهداشت هشدار داده سرخک یکی از مسریترین بیماریهای انسانی است و میتواند عوارض جدی ازجمله ذاتالریه، انسفالیت (التهاب مغزی) و تضعیف سیستم ایمنی بدن بهدنبال داشته باشد. CDC و WHO از دولتها درخواست کردهاند برای جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری، برنامههای واکسیناسیون را تقویت کرده و اطلاعات نادرست درباره واکسنها را اصلاح کنند.
درحالیکه شیوع سرخک در ۲ قاره بزرگ جهان روبهافزایش است، تنها راه ایمنسازی در برابر این بیماری افزایش سطح واکسیناسیون و مبارزه با اطلاعات نادرست درباره واکسنهاست.
لینک منبع خبر : دیجیاتو
دسته بندی : /اخبار/علمی
مکان :