کاف | کانون ایران فردا

چه خصوصیات شیمیایی باعث می‌شود دانه گرده گیاهان آلرژی زا شود؟

 

چه خصوصیات شیمیایی باعث می‌شود دانه گرده گیاهان آلرژی زا شود؟

 

حمیدامیر فرد  معاون خدمات شهری شهرداری اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، در خصوص گرده کنوکارپوس گفت: خصوصیات شیمیایی دانه گرده کنوکارپوس گل آذین کنوکارپوس مخروطی است و دارای حداقل ۵۰ تا گلچه است که در هر گلچه تعدادی بساک و در هر بساگ تعدادی دانه‌های گرده بهم چسبیده وجود دارد.

او افزود: روی هر دانه گرده تعدادی پارتیکل از آلاینده‌های مختلف جوی یافت می‌شود و پروتئین‌های موجود در دانه گرده ممکن است آلرژی زا باشند و پروتئین‌ها ممکن ذخیره ایی شبیه دانه ذرت یا پروتئین ساختاری درون دانه گرده شبیه دانه گرده گلابی یاپروتئین‌های آنزیمی، کوآنزیمی، پلی ساکارید‌ها وسیتی کروم سی که در زنجیره تنفسی دانه گرده وجود دارند.

امیری فرد بیان داشت: آلایند‌های محیطی کوفاکتور پروتئین‌های غیر فعال دانه گرده را به پروتئین فعال تبدیل می‌کنند و پروتئین‌ها یا اسید آمینه‌های پوشش سطح دانه گرده دارای بار مثبت هستند وبا توجه به اینکه عناصر آلوده کننده موجود در فضا (کلسیم، سدیم، سرب، …) دارای بار مثبت هستند بنابراین جذب دانه گرده نمی‌شوند.

معاون خدمات شهری اهواز تصریح کرد: جنس دانه گرده بیشتر اسپروپلولینی است یعنی بیشتر تمایل به ترکیبات لیپیدی است تا پروتئینی است؛ بنابراین امکان جذب کمی از عناصر آلوده وجود دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: سطح دانه‌های گرده بعضی از گونه‌ها دارای اگزین است و سطح اگزین خار دار است. شکستن اگزین در مخاط ایجاد خارش می‌کند.

او گفت: نشستن عناصری مثل کلسیم، منیزیم وغیرو بر روی دانه گرده باعث بهم زدن ترکیبات یونی دانه گرده می‌گردد.

امیری فرد در پایان افزود: هویت ساختمانی و ترکیبات شیمیایی دانه گرده می‌تواند آلرژی زا باشد البته تاثیرات عوامل محیطی بیش از همه بر آلرژی زایی بودن دانه گرده مؤثر است.

انتهای پیام/م

نگاه به عملکرد گرده کنوکارپوس

 

  گروه : خوزستان » اهواز

 تاریخ: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ – ۱۹:۳۰

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مشاهده لینک خبر

دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید