کاف، کافیست
جستجوگر خبری کاف 14 / 08 / 1398 0

اگر اروپایی‌ها به تعهدات خود عمل نکنند، توسعه هسته‌ای را با جدیت پیگیری می‌کنیم

 

اگر اروپایی‌ها به تعهدات خود عمل نکنند، توسعه هسته‌ای را با جدیت پیگیری می‌کنیم

 

اروپا تا پایان موعد گام چهارم برای ممانعت از بحران وقت داردالهام امین زاده معاون سابق رئیس جمهور در گفت‌و‌گو با خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به گام چهارم ایران در کاهش تعهدات برجامی اظهار کرد: ایران تاکنون سه گام در کاهش تعهدات برجامی برداشته است و قطعاً گام چهارم یکی از گام‌های مهم در کاهش تعهدات است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: ایران بر اساس برجام به وعده‌های خود عمل کرده بود، اما به دلیل نقض عهد طرف مقابل ناچار به کاهش تعهدات برجامی است، اروپایی‌ها قطعاً می‌دانند که گام چهارم ایران گام بسیار مهمی است.


بیشتر بخوانید: اروپا بعد از گام چهارم ایران اقدام خاصی انجام نمی‌دهد


امین زاده تصریح کرد: اگر اروپایی‌ها بخواهند بر اساس خرد جمعی و عقل بین‌الملل تصمیم بگیرند و پیشاپیش از وقوع بحران جلوگیری کنند، تا فبل از برداشته شدن گام چهارم ایران فرصت دارند که تعهدات خود را بر اساس برجام انجام دهند، در غیر این صورت ایران کشوری است که به توسعه علمی دست یافته و بر اساس برجام مقرر شده است، توسعه علمی‌اش را با تأمل بیشتری انجام دهد، اما ایران نمی‌تواند به صورت دو سر باخت، هم تعهداتش را عملی کند و هم فوائدی از برجام نداشته باشد.

او افزود: اروپایی‌ها یا به تعهدات خود عمل می‌کنند یا اینکه ایران فرآیند توسعه علمی و هسته ای خود را با جدیت پیگیری می‌کند.

معاون سابق رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که خروج تدریجی ایران از برجام و کاهش تعهدات تا چه زمانی باید ادامه پیدا کند؟ گفت: ایران قبل از برجام در وضعیت پیشرفت علمی و هسته‌ای فوق‌العاده‌ای بود، اما به دلیل راستی‌آزمایی، روند پیشرفت هسته‌ای را کاهش دادیم. قبل از برجام ایران هر روز پله‌های پیشرفت در صنعت هسته‌ای را طی می‌کرد، اما برای اعتمادسازی فرآیند پیشرفت صنعت هسته‌ای را متوقف کردیم.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: ایران اگر متوجه شود که اعتمادسازی‌هایش بی‌فایده است و طرف مقابل اسرار بر توهمات خود در خصوص بی‌اعتمادی به ایران و عدم تسهیل فرآیند اقتصادی دارد، فرآیند علمی خود را با جدیت پیگیری می‌کند.

او ادامه داد: معتقدم اگر خرد بین‌الملل وجود داشته باشد و کشورهای اروپایی آسیب‌های خارجی ناشی از تنش بین‌المللی را بررسی کنند، طبیعتاً تعاملات اقتصادی با ایران را در دستور کار خود قرار می‌دهند، ایران هم در حدی که اروپایی‌ها به تعهدات خود در برجام عملل کنند، در برجام می ماند، اما در غیر این صورت قابل قبول نیست که اروپایی‌ها تعهدات خود را انجام ندهند و ایران هم از پیشرفت هسته‌ای باز بماند، بنابراین ما باید شاهد بخشی از پیشرفت‌های هسته‌ای باشیم.

انتهای پیام/

 

  گروه : سیاسی » احزاب و تشکل‌ها

 تاریخ: ۱۴ آبان ۱۳۹۸ – ۰۸:۱۵

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مشاهده لینک خبر

مطالب مرتبط
نشست ایران و چین درباره برجام

نشست مشورتی ایران و چین درباره برجام با حضور معاونان وزیران خارجه دو کشور در پکن برگزار شد.

تاریخ بروزرسانی :10 / 09 / 1398
ترامپ وضعیت اضطراری در برابر ایران را یکسال دیگر تمدید کرد

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ وضعیت اضطراری در برابر ایران را برای یک سال یگر تمدید کرده است.

تاریخ بروزرسانی :22 / 08 / 1398
اروپا: قصد نداریم به زودی از برجام خارج شویم

یک دیپلمات اروپایی اعلام کرد کشور‌های اروپایی قصد ندارند به زودی از برجام خارج شوند، اما ممکن است در آینده مجبور شوند درباره بازگشت تحریم‌ها علیه ایران تصمیم‌گیری کنند.

تاریخ بروزرسانی :22 / 08 / 1398
اروپا رابطه هزار میلیارد دلاری با آمریکا را فدای رابطه با ایران نمی‌کند

کارشناس مسائل سیاسی گفت: اروپا هرگز رابطه هزار میلیارد دلاری خود با آمریکا را فدای رابطه حداکثر ۲۰ میلیارد دلاری با ایران نخواهد کرد بلکه در اصل اروپا هم‌دست آمریکاست.

تاریخ بروزرسانی :22 / 08 / 1398
دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید